maandag 24 februari 2020

Wandelroute WaterLoop Katwijk

Katwijk heeft op veel verschillende manieren een binding met water. Denk aan de zee en de Rijn, maar ook aan de drinkwatervoorziening in de duinen. Enige tijd geleden is er, mede op initiatief van Jan de Lange van het Ringpark Katwijk, gestart met het ontwikkelen van een wandelroute rondom dit thema.

In samenwerking met Hoogheemraadschap Rijnland, drinkwaterbedrijf Dunea, RingPark Katwijk, Staatsbosbeheer en gemeente Katwijk werd er een route uitgezet: de WaterLoop. Het traject leidt wandelaars langs verschillende herkenbare punten in het landschap, zoals de watertoren, de uitwatering en de kalkoven. Via de bijbehorende plattegrond en (in de toekomst) via een onlineversie van de route, wordt informatie gegeven over deze punten.




De wandelroute is gratis verkrijgbaar bij het VVV-kantoor aan Kon. Wilhelminastraat 9 in Katwijk, De Tapuit (bezoekerscentrum van Dunea in Meijendel), Wassenaar en kiosk ‘Onder de Watertoren, Pompstationsweg 353, Den Haag. De route is ook hier te downloaden. Zie ook: Ringpark Katwijk

Geen opmerkingen:

Een reactie posten