zondag 3 maart 2024

Dunes (Coepelduynen en Berkheide)


Coepelduynen en Berkheide, twee parels van de Nederlandse kust, verweven met de zilte lucht en het ruisen van de branding. Laat je meenemen op een poëtische reis door deze natuurgebieden.

Coepelduynen: Een smalle strook kustduinen tussen Katwijk en Noordwijk. Hier, waar het zand fluistert en de wind zijn geheimen deelt, ontvouwt zich een landschap van betovering. De duinen, reliëfrijk en grillig, dragen de geschiedenis van eeuwen. Kalkrijke jonge duinen, hun ruggen gebogen als oude schildpadden, omarmen de zee. Coepelduynen, een oase van rust en biodiversiteit, waar de zonnestralen dansen met de helmgraspluimen.

Berkheide: Een bijzonder duingebied bij Katwijk en Wassenaar, deel van het Nationaal Park Hollandse Duinen. Hier strekken de duingraslanden zich uit als een gouden zee. Er bloeien orchideeën, parnassia en andere juwelen van de natuur. Natte duinvalleien, als verborgen schatten, herbergen de rugstreeppad en fluisteren verhalen van overleving. Berkheide, waar de wind de zorgen wegdraagt en de zon de harten verwarmt.

Boek: Bijzonder Berkheide
Boek: Coepelduynen op de kaart


















Zie ook Zwitserw Katwijk, pagina: Dunes (Coepelduynen and Berkheide)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten